یادداشت روز

بر آن شدم دغدغه هایم را روی کاغذ بیاورم.

یادداشت روز

بر آن شدم دغدغه هایم را روی کاغذ بیاورم.

یادداشت روز

«من المؤمنین رجال صدقواماعاهدواالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر ومابدلواتبدیلا...»
درمیان مؤمنان ،مردانی هستند که برسرعهد وپیمانی که با خدا بستند ،صادقانه ایستاده اند ، بعضی از آنها پیمان خود را به آخر رسانده ودر راه خدا شربت شهادت نو شیدند و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییرو تبدیلی در عهد وپیمان خود نداده اند...
احزاب/23...

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۲۷ بهمن ۹۶، ۰۱:۴۹ - پروژه هوش مصنوعی
    عالی
پیوندها

در مصر چه می گذرد؟!

پنجشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۲، ۰۲:۳۴ ق.ظ

بی شک اتفاقات مصر درس عبرتی برای همگان در طول تاریخ خواهد بود،جایی که تعجب همگان را برانگیخت و همه را دست به دهان گزیده به حال خود رها کرد.

در این مجال ارائه دادن سه مساله لازم می نماید:

1.اول اینکه کودتا علیه مرسی چگونه بود؟

2.معرفی گروه های تاثیر گذار در فضا.

3.جبهه بندی فوق العاده عجیب و پیچیده ی کشورهای مختلف جهان

چگونگی شکل گیری کودتا:

به نظر می رسد بعد از پیروزی ضعیف مرسی بر شفیق در انتخابات ریاست جمهوری، بزرگترین اشتباه مرسی پیگیری محاکمه ی شفیق بود که نزدیک به نیمی از آراء مردم را داشت،بطوری که شفیق به خارج از مصر گریخت و همچنین درگیری های مختلف با سیستم قضایی باعث شد که نوعی فضای دیکتاتوری در فضای کشور نسبت به مرسی برداشت شود.از آن طرف اخوان گرایی و تنها اتحاد با حزب النور که بلافاصله بعد از سقوط مرسی او را رها کردند،مخالفت ها را علیه او و حزب متبوعش بسیار افزایش داد.از طرف دیگر برای حفظ حمایت های مالی قطر،عربستان و حزب النور تحرکات علیه تشیع را نیز رها نشده بود. بنابراین بلافاصله بعد از سخنرانی در جمع سلفیان که در آن علیه حزب الله لبنان به دلیل حضور در سوریه انتقاد کرده بود، سلفیان در نیمه ی شعبان به طرز وحشیانه ای شیخ شحاته مدرس شیعی مذهب الازهر را شهید کردند.

اما برای اولین بار بود که شیعیان در دو شهر البحیره و قاهره تظاهرات کردند که بلافاصله انقلابیون که با اعلام پبروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری به شادی پرداختند،این بار علیه او به شیعیان پبوستند و خواستار استعفای مرسی شدند.بدون فوت وقت لیبرال ها و ملی گرایان نیز به تظاهرات پیوستند تا این بار جمعیت حامی مرسی کمتر از جمعیت مخالفانش باشد.

 اما این بار ارتش علیه مرسی وارد شد و با دستگیری او به نفع خودش و مخالفان کار را تمام کرد و کودتا علیه مرسی با موفقیت به پایان رسید. از آن طرف اخوان المسلمین نیز تهدید به تشکیل ارتش آزاد مصر کرده است،که بوی جنگ خونین از آن به مشام می رسد،شاید شبیه آنچه درسوریه طی دوسال گذشته در جریان است.برای آنچه که اتفاق می افتد باید منتظر گذر زمان بود.

گروه های تاثیرگذار در فضای مصر:

1.اخوان المسلمین: اخوان‌المسلمین قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین گروه سیاسی اسلامی است که در سال ۱۹۲۸ میلادی (۱۳۰۷ شمسی، ۱۳۴۷ قمری) در شهر اسماعیلیه مصر به رهبری حسن البنا بنیان نهاده شد و سپس فعالیت خود را به دیگر کشورهای عربی و اسلامی گسترش داد. دو راه حل در مقابل این گروه در شرایط فعلی وجود دارد.اولا به مانند القاعده گروهی تروریستی شود و دوم اینکه بعد از شروع انتخابات های بعدی به روند دموکراتیک!!پس از کودتا باز گردد.

2.حزب النور:حزبی سلفی متاثر از عربستان که با دلارهای عربستان می گردد.این گروه پس از کودتا بلافاصله اعلام آمادگی خود را برای حضور در دولت جدید اعلام کرد.

3.انقلابیون:کسانی که در روزهای اولیه ی انقلاب مصر فعال بودند و در میدان التحریر در حال فعالیت بودند و نقش بارزی در سقوط مبارک داشتند و کهعموما بدلیل عدم اتحاد در انتخابات مجلس به جایی نرسیدند.

4.ناصری ها(ملی گرایی و ناسیونال گرایی عربی):کسانی که بر آرمان جمال عبدالناصر هستند و معتقدند که باید بدنبال اتحاد عربی باشند.

5.لیبرال ها:گروهی که علیه مرسی بودند و شگفتی عدم هماهنگی آن ها در این بازه ی زمانی با آمریکا بود،که بدلیل عدم وفاداری آمریکا به آن ها بود،که این رفتار آمریکا برای لیبرال های وطنی خودمان به مثابه عبرت باید باشد.

واکنش کشورهای مختلف جهان نسبت به تحولات مصر:

جمهوری اسلامی ایران:

 وزارت خارجه مداخله ی نظامی ارتش را در روند دموکراتیک را محکوم کرد.


اتحادیه اروپا:
اتحادیه اروپا خواستار بازگشت سریع مصر به روند دموکراسی شد
.
کاترین اشتون، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت: "من تمام طرفها را به بازگشت سریع به فرآیند دموکراسی تشویق می کنم، فرآیندی که شامل برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه ریاست جمهوری و مجلس و تصویب قانون اساسی است. این اموری است که باید برای بازگشت کشور به روند دموکراسی انجام پذیرد.
فرانسه
لورین فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه خواستار اعلام رسمی برگزاری انتخابات در دوره انتقالی و پس از عزل مرسی از قدرت شد. وی در این زمینه نوشت: "در شرایطی که به شدت در حال وخامت است و با وجود تنش های جدی در مصر، پس از دوره انتقالی باید برگزاری انتخابات اعلام رسمی شود."
عربستان سعودی
ملک عبدلله پادشاه عربستان سعودی با ارسال پیامی به عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصر، به وی تبریک گفت. وی در این پیام آورده است: "به نام مردم عربستان سعودی از جانب من، ما رهبری شما بر مصر در این شرایط بحرانی از تاریخش را تبریک می گوییم. ما به درگاه خدا دعا می کنیم تا به شما در تحمل مسئولیت به منظور تحقق خواست ملت برادر ما مصر یاری رساند."
سوریه
بشار اسد رئیس جمهور سوریه با تجلیل از تظاهرات مصری ها علیه رهبرانشان، عزل مرسی از قدرت را پایانی بر چیزی دانست که در این کشور با عنوان اسلام سیاسی نام گرفته است. اسد در ادامه تصریح کرد، مصریان به دروغهای اخوان المسلمین پی بردند.
البته بشار اسد رفتار سیاسی  ایران و حزب الله را به عنوان رفتارهای صحیح اسلامی با مردم قلمداد کرد.
امارات متحده عربی
امارات تغییرات در مصر را خوشامد گفت و نیروهای نظامی مصر را ستود. عبدلله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه این کشور از اعتماد کاملش به توانایی ملت بزرگ مصر برای برای گذر از شرایط سخت کنونی خبر داد.
پادشاهی برتانیا
بریتانیا همه را به آرامش دعوت کرد اما از نامیدن دخالت ارتش در امور با عنوان کودتای نظامی سرباز زد.
هیگ افزود: " پاسخ به درخواست مردم مصر برای سرعت بخشی به پیشرفت اقتصادی و سیاسی حیاتی است. این پاسخ باید با برگزاری انتخابات عادلانه زودرس و دولت برخوردار از حمایت مردمی اتفاق افتد."
ایالات متحده امریکا
وزارت خارجه امریکا نگرانی خود از مداخله نظامی در مصر را اعلام کرد. همچنین باراک اوباما با انتشار بیانیه ای نگرانی خود از تصمیم ارتش برای عزل مرسی را اعلام کرد.
آلمان
گیدو وسترول وزیر امور خارجه آلمان نیز دخالت نظامیان در امور سیاسی مصر را "گامی اساسی رو به عقب برای دموکراسی در مصر" دانست و همه را به گفتگوی سیاسی و حل بحران به وسیله راهکارهای سیاسی دعوت کرد.

ترکیه:مرسی همچنان رئیس جمهور مصر است.

نتیجه گیری نهایی:

آمریکا که با مرسی بر سر اسرائیل و امنیت کانال سوئز کنار آمده بود در حال حاضر نگران است.آلمان و انگلیس نیز پیروی در این موضع گیری را انتخاب کردند.

اتحادیه ی اروپا و فرانسه که رابطه ی خوبی با اسلام اخوانی برقرار نکرده بودند، نیز خوشحال از سقوط مرسی هستند.

ترکیه نیز که یکی از متحدان خود علیه بشار از دست داده است نگران است این اتفاق  برای خود او بیفتد و ازآن طرف سوریه نیز خوشحال از اینکه تا مدتی نگرانی نسبت به یکی از دشمنان خود (اخوان المسلمین)ندارد.

ایران نیز نگران قوت گرفتن پایان یافتن شعار اسلام سیاسی مصر هست و با احترام به رای مردم مصر خواستار روند دموکراتیک در مصر هست.

عربستان نیز خوشحال از کاهش قدرت قطر در مصر 7میلیارد دلار به ارتش مصر کمک کرد تا در تحولات جدید مصر بتواند نقشی ایفا کند.

همین مطلب در خبرنامه ی دانشجویان




نظرات  (۸)

سلام 
حقیقتن برای گروهی که اندیشه کنند نشانه های زیادی در روند پیش آمده برای کشور های دخیل در بیداری اسلامی وجود دارد.
ادلتنگ.
التماس دعای فرج.
پاسخ:
سلام . اکثرهم لا یعقلون.
۲۷ تیر ۹۲ ، ۱۲:۲۱ مجتبی مرادی
سلام. سران آمریکا و اسرائیل نگرانیشون برطرف شد چون اولین کاری که کودتاگران مصر کردند به اسرائیل پیغام دوستی دادند.

التماس دعا
پاسخ:
علیک سلام.قطعا ارتش مصر هماهنگه ولی در نتیجه ی تحولات مصر چه اتفاقی بیفتد،این نقطه ی نگرانی آمریکا و اسرائیله.
۲۷ تیر ۹۲ ، ۲۲:۳۷ سید مهدی حاجی آبادی
سلام
تو خبرنامه اول خوندم نفهمیدم تو نوشتی
جالب بود 
پاسخ:
علیک سلام اینم یاد بگیرید از وسایل شهرت فرار کنید.
سلام
یه سوال برام پیش اومده
از نتیجه گیری شما این برداشت میشه که آمریکا خیلی ازین وضع خوشحال نیست ؛ اما من تا اونجایی که میدونم ، آمریکا و اسرائیل تو این ماجرا ، بی تقصیرم نبودند . حالا نه به طور علنی ؛ منظورم همون دستهای پشت پردست.
ازمطلب شما و همچنین مطالب خبرنامه این برداشت میشه که شرایت پیش آمده مصر ، خیلی هم به نفع آمریکا و اسرائیل نیست ؛ اما چیزیکه من تو سایتای تحلیلی دیگه خوندم ، برعکس اینه !!!!!!!!!!!!
نمیدونم من اشتباه متوجه شدم یا.....
پاسخ:
سلام
در کل چند مسئله وجود داره در مورد آمریکا و اسرائیل:
1.استکبار برای هر قدم از برنامه هاش قدم بعدی ای چیده.
2.اگر در نقشه ای شکست بخوره،نقشه ی بعدی برای پس از شکست اجرا شده، و اگر پیروز بشه برای پس از پیروزی چیده شده.
3.اما مسئله ی مهمتر اینه که قطعا این ها در این مسئله پیروزند،فقط ظاهرا برخی حواشی از دستشون در رفته.
4.نگرانی اون ها از امنیت کانال سوئز واسرائیل بجاست،کما اینکه در صحرای سینا در مرز مصر و اسرائیل مسائل تهاجمیه اندکی بوجود آمده.
5.البته موضع رسمی وزارت خارجه ی آمریکا بحث عدم دخالت ارتش بود،که الیته این مساله هم با هماهنگیه آمریکایی ها بود.
6.مسئله ی مهمی که نباید فراموش کرد،بحث احساسات و شعارهای ضد آمریکایی موافقان و مخالفان مرسی هست،که آمریکا نگران این موضوع هست.
7.نهایتا مراقب نباشیم،پیچ تاریخی رو باختیم.
شما همونی نبودی که برای پیروزی جلیلی  به آب و آتیش زدی؟ با داداشت فکر کنم،درسته؟
چی شد؟جدی هنوز از رو نرفتین بعد انتخابات92 ؟مشت محکم مردم از رو نبردتون؟چقدر حال روز جماعت شما دیدنی بوده شب اعلام نتایج انتخابات!! شنیدم خیلی هاتون گریه می کردین؟
شما فکر میکنی خیلی می فهمی دوست عزیز ، شما و حزب پایداریتون یک تار موی خاتمی هم نیستید.
حالا هی زور بزنین هی زور بزنین...
پاسخ:
عرض سلام و خسته نباشید
صد البته بنده تلاشم برای رای آوری آقای جلیلی کردم،ولی گریه ای نکردیم در انتخابات چون ما چه ببریم چه شکست بخوریم پیروزیم.مبنای ایدوئولوژی ما اینه و شکست برای ما معنایی نداره.اما ظاهرا بعد از ضد حال هایی که رئیس جمهور منتخب و همکاراش به اصلاح طلبان زده و آقای خاتمی اول میگه آقای مسجد جامعی وزیر فرهنگ باشه و بعد میگه نباشه چون رئیس جمهور منتخب محل نمی گذاره جالبه.
ما از رئیس جمهور منتخب حمایتی نکردیم در ایام تبلیغات انتخایاتی ولی اصلاحات کرد و مجبور است جوابگوی اشتباهات این دولت باشد در حالی که سهمی در دولت ندارد.این در حالیه ما با آرزوی موفقیت روحانی نظاره گر عملکرد ذولتشون هستیم و کسی ما رو هم مقصر نمی دونه.
خدمتتون یادآوری می کنم حرفای برخی از اصلاح طلبان که ای کاش قبل از ائتلاف با روحانی تکلیف کابینه رو مشخص می کردیم.
خداوند بنده و شما و همه ی مسلمانان را  رو در این ماه رحمت مورد رحمت خود قرار دهد.
۰۳ مرداد ۹۲ ، ۱۷:۴۴ امیرحسین رفعتی
خیلی سر در گم شدن... عجیبه
باید با احتیاط به قضایا نگاه کرد؛ ولی آدم وقتی عکسا و فیلمای دو طرف تظاهرکننده در مصر رو نگاه میکنه به این نتیجه میرسه که این اتفاقات برای ایران، یه اتفاق دو سر برد هستش.
پاسخ:
باید دید از ته انتخاباتشون چی در میاد.
۰۴ مرداد ۹۲ ، ۰۰:۲۸ مجتبی مرادی
اخلاص مبنای کاری ماست و این اخلاص است که شکست را بی معنی می کند.
این الگویی است که شهدای ما به ما یاد دادند
و ما پیرو سخن پیر خمین و بنیان گذار این انقلابیم که گفت : ما مامور به وظیفه ایم و نه نتیجه.نتیجه را با به خدا واگذار کردیم و خداوند دل ها را هدایت می کند
این سخن ترجمه ی این آیه ی قرآن است : لیس الانسان الا ما سعی 
و شکست در مکتب معنی ندارد.  دوست رهگذر شما زیاد به اون چند دهم درصدت دل نبند که به راحتی از دست می دهی.

شما  اگر واقعا خیلی بزرگی وپیروزی اسمت می نوشتی برادرم
پاسخ:
با این جمله (( شما  اگر واقعا خیلی بزرگی وپیروزی اسمت می نوشتی برادرم ))،خیلی حال کردم.

بعد این دوستان به روحانی هم دل نبستن، چشماشون به 96 هست یرای پیروزی اصلاحات.


سلام
پست خوبی بود
خوشحال میشم به وبلاگ من هم سربزنید و در کرسی
   ازاد اندیشی شرکت کنید
              یا علی

             shieegomnam.blogfa.com

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی